Сполучені Штати Америки повною мірою дотримуються своїх зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, про що повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Місії США.

США відповіли на вимогу Російської Федерації знищити американські ракетні пускові установки Mk-41 і заявили, що вони цілком відповідають критеріям Договору про ліквідацію ракет.

В повідомленні американської сторони йдеться про те, що ці системи не обладнані наземними крилатими або балістичними ракетами.

Варто нагадати, що раніше російське оборонне відомство дало відповідь на ноту протесту Держдепартаменту США, в якому воно поставило до відома про припинення участі американської сторони в Договорі про ліквідацію їх ракет середньої меншої дальності. У Міноборони Російської Федерації зажадали, щоб США знищили розгорнуті на суші універсальні пускові установки Мк-41, які розроблені для проведення запуску крилатих ракет Tomahawk.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як відомо, 1 лютого 2019 США оголосили про припинення участі в Договорі про ракети середньої і меншої дальності внаслідок російської крилатої ракети 9М729. Її запуск здійснюється за допомогою пускових установок "Іскандер-М". Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що нові ядерні боєголовки W76-2, які почали виробляти в США, підвищують ризик конфлікту.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Франція і Німеччина знайшли компроміс в питанні про "Північний потік-2" і залагодили проблему з газової директиви ЄС. Країни внесли пропозиції про поправки, які узгодили з Єврокомісією. Однією з них стало перекладання відповідальності на країну, в якій газопровід приєднується до європейської мережі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський виробник елітних смартфонів і телефонів Caviar представив апарат, при вигляді якого можна впевнено сказати про те, що звичайним людям заробити на нього точно не вийде.

Також "Знай.uа" писав, що екс-президент України Віктор Янукович має в Росії державну охорону, про що наказав господар Кремля.