Росії, яка грубо порушила Договір про обмеження ракет малої і середньої дальності (ДРМСД), дали останній шанс повернутися до виконання цієї угоди і врятувати її.

Таку заяву зробив у вівторок на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться в Брюсселі 13-14 лютого, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає "ХВИЛЯ".

Йенс Столтенберг

"Ми (міністри оборони) обговоримо порушення Росією ДРМСД. Москва продовжує розвивати і вже розмістила кілька батальйонів SSC-8 (9M729), незважаючи на зусилля США та інших союзників, які намагалися багато років переконати Росію повернутися до виконання угоди". Йенс Столтенберг

Крім того, керівник НАТО підкреслив, що США за підтримки союзників готові вийти з Договору, і таке рішення вступить в силу через 6 місяців.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Тому у Росії зараз є останній шанс, щоб повернутися до відповідального шляху, повернутися до виконання договору і врятувати ДРСМД. Ми закликаємо Росію скористатися цією можливістю". Йенс Столтенберг

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що європейці повинні брати участь у спільних ядерних місіях у рамках НАТО.

Столтенберг вважає, що "мета НАТО - світ без ядерної зброї", але в той же час не можна відмовлятися від неї в односторонньому порядку.

Йенс Столтенберг

"Поділ ядерної відповідальності важливий для НАТО. І я закликаю до того, щоб якомога більше партнерів по альянсу, включаючи Німеччину, були частиною цієї відповідальності", - висловив свою точку зору Генсек.

У виданні пишуть, що згідно з непідтвердженими даними, на території Німеччини зберігається близько 20 одиниць американської ядерної зброї, яка було перевезена в середині двадцятого століття.