Депутат Верховної Ради України Надія Савченко звернулась з неочікуваним проханням до країн-членів ЄС.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що прокуратура висунула Савченко та Рубану обвинуваченя у підготовці терактів у Києві.

Проте під час крайнього перебування у суді Савченко публічно закликала ввести проти нинішнього керівництва Україні санкції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Варто відзначити, що Верховний суд скерував справу Савченко-Рубана на розгляд до Чернігівського районного суду. Захист обвинувачених відразу ж заявив відвід всьому складу суду, мотивувавши це нібито порушенням при визначенні складу суду.

У свою чергу суд задовольнив заяву і направив справу в Чернігівський апеляційний суд, який 15 лютого продовжив Савченко і Рубану термін утримання під вартою до 15 квітня.

Тоді ж Савченко і звернулася до Європейського суду.

"Я думаю, Європейському суду з прав людини є, на що подивитися в цьому суді ... Я думаю, що пора вводити санкції не тільки проти влади Росії, але і проти влади України. Вже давно пора", - заявила вона.

Разом з тим варто відзначити, що цієї п’ятниці суд продовжив Надії Савченко термін утримання під вартою. Він закінчився 15 лютого 2019 року.

Відтак, апеляційний суд Чернігівської області продовжив народному депутату України Надії Савченко термін утримання під вартою на два місяці.

Крім того варто відзначити, що військовий експерт Дмитро Снєгирьов відзначив, що справу народного депутата Надії Савченко і голови організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана перенесли в Чернігів, щоб відвернути увагу.

"Справу вирішили перенести подалі від Києва, щоб не привертати увагу ЗМІ і не створювати інформаційного приводу. Є багато запитань до цієї справи з самого початку. 24 лютого Рубан і Савченко відвідали окупований Донецьк. Тоді ж СБУ написала, що їм скасовано дозвіл на перетин лінії розмежування. За деякий час, у березні затримують Рубана, який переїжджав з окупованої території на контрольовану з вантажем зброї. Є запитання до СБУ, прикордонників - яким чином Рубан потрапив на окуповану частину? Якщо це було незаконно, постає питання - непрофесіонал Рубан може це зробити, то чи не зможуть це зробити росіяни? І тоді чому Рубан не скористався тими домовленостями на кордоні, коли повертався назад?"

Нагадаємо, Рубана и Савченко відправлять на Донбас.

Як повідомляв "Знай.ua", Савченко йде в президенти.

Також "Знай.ua" писав, що Луценко виправдав безмандатну Савченко.

Надія Савченко: Задача чинної влади – вибити мене з політичного поля