Колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду повністю відмовила у задоволенні адміністративного позову Юлії Тимошенко до чинного президента Петра Порошенка щодо його передвиборної агітації.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Наразі вже відомо, що 20 лютого колегія суддів, розглянувши адміністративну справу щодо визнання протиправними дій Порошенка стосовно проведення передвиборної агітації з використання інших коштів, крім коштів свого виборчого фонду.

"На переконання позивача, під час виступу 14 лютого у Харкові з нагоди 85-ї річниці від дня заснування АТ "Турбоатом" відповідач здійснював агітацію за себе як кандидата у президенти шляхом виголошення подальших цілей та окремих тез власної передвиборчої програми", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Зокрема, представник Порошенка на свою користь наводив факти нібито поїздка Порошенка на Харківщину була запланована зазделегідь та проводилась відповідно до прямих обов"язків чинного президента.

"Колегія суддів відмовила повністю у задоволенні адміністративного позову Тимошенко", - йдеться у повідомленні суду.

Разом з тим варто відзначити, що Володимир Зеленський зберігає значний відрив від конкурентів у рейтингу електоральних симпатій українців. Якби вибори відбулися цієї неділі, за нього проголосували б 25,1% тих, хто визначився і збирається взяти участь у волевиявленні. За вихід у другий тур також борються Юлія Тимошенко (15,4%) і Петро Порошенко (14,6%). Різниця між другим і третім місцем – менше одного відсотка. Четвертим іде Юрій Бойко (10,3%), решта кандидатів не набирають десяти відсотків.

Як видно з результатів, на півдні та сході Зеленський упевнено обходить Юрія Бойка (19,2% проти 12,5% на півдні та 22,7% проти 13,3% на сході серед усіх опитаних), а на заході його підтримують 16,6% мешканців – як і Юлію Тимошенко. Підтримка Петра Порошенка у західних областях – 14%. У центрі Зеленський має 19% прихильників.

У другому турі художній керівник "Кварталу 95" перемагає всіх кандидатів із чільної п’ятірки. Причому, якби він вийшов до другого туру разом із Порошенком, за нього проголосувало б 42% від усіх респондентів, а за чинного президента – 18%.

Нагадаємо, Мочанов розповів все, що думає про Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко попередив про підготовку військового удару.

Також "Знай.ua" писав, що фото погрому в офісі Порошенка показали українцям.

Генерал СБУ розповів, як російські спецслужби могли завербувати Тимошенко в 1990-тих роках