Рішення народу України під час виборів має поважатися незалежно від результату. А так звані "тітушки" або інші озброєні банди не повинні перешкоджати громадянам висловлювати свою законну волю.

Про це стало відомо завдяки заяві посла США в Україні Марі Йованович, пише офіційний сайт посольства.

Марі Йовановіч
Марі Йовановіч

"І у виборчий рік, коли наближаються як президентські, так і парламентські вибори, я не можу уявити вищого пріоритету, ніж забезпечення того, щоб вибори в Україні були вільними і чесними. Важливо, щоб воля українського народу поважалася, незалежно від результату", - заявила Марі Йованович.

вибори в Україні
вибори в Україні

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За словами дипломата, на практиці це означає, що тільки незалежна Центральна виборча комісія повинна рахувати голоси.

"Спостерігачі від громадянського суспільства та працівники виборчої кампанії не повинні піддаватися переслідуванням чи залякуванню. Офіційна, політично нейтральна охорона повинна забезпечити, щоб тітушки або інші озброєні групи не заважали виборцям виражати свою волю", - зазначила Йованович.

Вона додала, що необхідно карати тих людей, які купують голоси.

Варто нагадати, що на керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького у посла США в Україні Марі Йованович вже з'явилися свої плани. Відомо, що дипломат запропонувала зняти його з займаної посади. Про це Марі Йованович заявила в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських журналістів, повідомляється на офіційному сайті посольства США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти України Анатолій Гриценко заявив в прямому ефірі "Право на владу" на каналі 1+1 про розкрадання бюджетних грошей для армії нинішньою владою, зокрема Петром Порошенком та його соратниками. Гриценко заявив, що всю нинішню владу необхідно посадити за ґрати.

Нагадаємо, найближчі соратники Порошенка пішли до Зеленського: мандат — це не квиток раба.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський - президент: експерт поставив крапку в питанні симпатій Заходу.

Знай.uа писав, Зеленський досяг повного взаєморозуміння з Волкером: все буде Україна.

Дивіться відео по темі: