Австрійський політолог Герхард Манготт розповів про агресивні плани Росії у країнах Європи.

Про це повідомляє Kurier.

Політолог розповів, що Кремль підживлює соціальні та культурні конфлікти у країнах ЄС з миетою їх подальшої політичної дестабілізації та створення враження недіючих урядів.

"Мета полягає в тому, щоб використовувати існуючі соціальні та культурні конфлікти в європейських співтовариствах. Конфлікти потрібно підживлювати, щоб зміцнити ті сторони, які отримують вигоду від цих конфліктів", - заявив експерт, відповідаючи на питання, в чому полягає мета російського впливу в Європі .

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Він додав, що подібна ситуація лише на руку правив популістам, які вже відіграють головну роль у певних країнах Європи та підтримують агресію Росії в Україні.

Крім того у відповідь на підтримку Росії у тому числі і фінансову ці партії активно критикують поітику та саму ідею створення ЄС.

У цьому контексті Манготт навів приклад договору про співпрацю між "Австрійської партією свободи" (FPO), яка зараз входить до коаліційного уряду, і кремлівською "Єдиною Росією".

"І це те, що FPO повинна пояснити, чому вона співпрацює з такою партією", - заявив політолог.

Разом з тим варто відзначити, що глава держави-окупанта Володимир Путін вразив світ відверто цинічною заявою щодо кривавого теракту в мечеті у Новій Зеландії, унаслідок якого загинули 40 людей.

Трагедія сталася у п'ятницю, 15 березня, і глава Кремля одразу ж поспішив продемонструвати наскрізь фальшиві "співчуття", пишуть ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що Путін висловив співчуття у зв'язку з терактом в Крайстчерчі в Новій Зеландії він надіслав телеграму новозеландському прем'єру Джасинде Ардерна.

Глава держави-агресора відзначив, що народ Росії поділяє скорботу тих, хто втратив своїх рідних і близьких, а також сподівається на швидке одужання всіх поранених.

"Напад на мирних громадян, що зібралися на молитву, вражає своєю жорстокістю і цинізмом", — сказав Путін.

Про теракти в Росії, організовані ним самим для того, щоб прийти до влади він, очевидно забув. Однак пам'ятають журналісти - розслідування не раз вказували на головного винуватця злочинів проти власного народу.

Нагадаємо, Навальний вибачився перед українцями за найтяжчий злочин Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін ліквідує сотні бойовиків руками ватажків "ДНР".

Також "Знай.ua" писав, що Путін "купив" зрив виборів.

Чи зможе Італія вплинути на політику ЄС щодо Росії