Євросоюз відмовив Терезі Мей у повторних переговорах щодо Brexit. Таке рішення зазначено в підсумковій заяві ЄС на саміті в Брюсселі.

Про це йдеться на офіційній сторінці Європейського союзу у Twitter, зокрема у заяві прес-секретаря Єврокомісії Міни Андрєєвої.

"Ми можемо додати роз'яснення до вже узгоджених результатів переговорів, але нові неможливі. Не буде юридично обов'язкових нових зобов'язань, покладених на ЄС", - сказала Андрєєва.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей хоче відновити переговори з Євросоюзом щодо Brexit. Глава Єврокомісії заперечує можливість повторних переговорів. Юнкер переконаний, що досягнута угода по Brexit є найкращим.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На саміті в Брюсселі Євросоюз також закликав активізувати підготовку до Brexit на всіх рівнях. Зокрема в ЄС заявили, що чекають від Великобританії чітких намірів та подальших кроків. А також, що вони готові до усіх непередбачуваних дій. При цьому там висловили готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном відразу після виходу Великобританії з ЄС 29 березня 2019 року.

Офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем щодо виходу Британії з ЄС почалися в червні 2017 року. За рік до цього на референдумі щодо питання Brexit у Великобританії перемогу з результатом 51,9% отримали противники євроінтеграції. Сам Brexit повинен пройти 29 березня 2019 року.

Нагадаємо, що прем'єр Великобританії Тереза Мей в черговий раз жорстко висловилася про Brexit. Так, Мей вважає, що у її стратегії виходу Британії з складу Європейського союзу немає альтернатив.

"Знай.ua" писав, що Тереза Мей скасувала вирішальне голосування за Brexit. Мей активно проводить переговори зі своїми міністрами, щоб вирішити проблему.

Також "Знай.ua" писав, що Мей заборонила британцям навіть думати про референдум, країна лютує, уряд розвалюється на шматки.