Глава держави-окупанта Володимир Путін активізував мільярдні ресурси з метою впливу на президентські вибори в Україні, перший тур яких відбудеться вже 31 березня.

путін
путін

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У недавньому звіті розвідки США йдеться, що Кремль прагне застосувати низку інструментів, щоб "скористатися крихкою економікою Києва, корупцією, кібер-вразливістю і суспільним невдоволенням".

"Яка ж їхня мета? Перемогти Петра Порошенка і привести до влади менш антиросійськи налаштований уряд", - вважає науковець Адріан Каратницький.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Він стверджує, що для Путіна не так важливо, хто саме переможе на виборах в Україні. Головне, щоб це не був чинний президент.

"Перемога будь-якого з двох інших лідерів гонки – політично недосвідченого Володимира Зеленського та політичного старожила з лівими поглядами Юлії Тимошенко – може дестабілізувати ситуацію всередині країни і відкрити двері для ще більшого впливу Росії", - підкреслив Каратницький.

Літературознавець та громадський діяч Іван Дзюба вважає, що в Україні голосування стало не вільним, а протестним: українці голосують на виборах не за, а проти.

"Якщо говорити про тези передвиборчої кампанії, то одним із основних негативних моментів, – це те, що в них переважає форма, а не зміст", – відзначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

вибори в Україні
вибори в Україні

50 відсотків тез – це питання, які не стосуються компетенції президента або мають до них частковий стосунок. 20 відсотків виборчих програм – це загальні слова або тези із автобіографій. Про НАТО половина кандидатів говорить або в негативному контексті, або взагалі уникають цього питання. Ще один показовий момент: вісім кандидатів не включили у свою програму тези про повернення Криму до складу України.

Нагадаємо, стало відомо про масштабну кібератаку з боку Росії з метою впливу на президентські вибори в Україні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, вибори президента в Україні можуть принести результат, який перекреслить усі здобутки держави.

Також Знай.ua писав про те, що за результатами опитування, проведеного на початку березня 2019 року, якби президентські вибори відбувалися у найближчу неділю, більша частина опитаних віддала б свої голоси за Володимира Зеленського (23,1%), Петра Порошенка, (14,3%), Юлію Тимошенко (також 14,3%) і Юрія Бойка (13,9%).