З'явилися нові подробиці корупційного скандалу в "оборонці". Відомо, що більша частина так званого "листування" на 87 сторінках, яке підлеглі Луценка передали навесні 2017 року до НАБУ, стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, якими керують два нардепи.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Йдеться про факти заволодіння 300 млн куб. м. газу (кримінальне провадження від 12.12.2016 р.) Та одного з епізодів заволодіння коштами "Укрзалізниці" (виробництво від 31.03.2016 р.)", - заявили в Бюро.

Так, у першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються посадові особи і неформальні куратори ТОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТОВ "Енергія-Новояворівськ", бенефіціарами яких є два народних депутати (один з них - голова комітету Верховної Ради з питань транспорту).

"Досудове розслідування у цій справі завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого її передадуть до суду. Встановлено суму збитків - 1,4 млрд грн", - зазначили в НАБУ.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також в бюро повідомили, що згідно з виробництвом накладено арешт на дві ТЕЦ, які фактично належать народним депутатам "і використовувалися для вчинення злочину їх підлеглими", вони передані до управління АРМА.

Варто нагадати, що САП підозрює голову НАБУ Артема Ситника в приховуванні інформації про причетність детективів Національного антикорупційного бюро до корупції в оборонній сфері. Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що САП відкрила кримінальне провадження проти Артема Ситника за фактом приховування ним інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері. Про це Холодницький сказав в ефірі телеканалу 1+1.

Нагадаємо, Україна на порозі економічного колапсу: транш МВФ під питанням.

Як повідомляв Знай.uа політичні ігри чи корупція? – Чим насправді займається НАБУ.

Знай.uа писав, позбавили армію шансу перемогти: в НАБУ розсекретили кожну махінацію "Укроборонпрому".

Дивіться відео по темі: