Заступник міністра оборони Ігор Павловський назвав справу НАБУ за фактом закупівлі палива Міноборони у Трейд комодіті замовною, пише РБК.

"По-перше, слідчі посилалися на заяву народного депутата Тетяни Чорновол, яка стосувалася інших закупівель, але кримінальне провадження порушили щодо контрактів на постачання пального, - заявив Павловський в інтерв’ю «Левому берегу». - По-друге, сфабрикований акт перевірки Державної аудиторської служби ".

Заступник міністра припустив, що порушуючи кримінальні справи на посадових осіб ДАС, НАБУ схиляло її керівництво до фабрикації документів, які пізніше лягли в основу хибних звинувачень. Павловський також звернув увагу, що акт на підтвердження дійсності аудиту чомусь був направлений на експертизу до Харкова, а не до профільного Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Оцінку коливань цін на пальне проводила приватна «Консалтингова група А-95», а не державні установи, створені відповідно до законодавства України.

В підсумку Окружний адміністративний суд міста Києва скасував акт перевірки ДАС як протиправний. Натомість суд підтвердив цінові довідки Дніпропетровської торгово-промислової палати та ДП «Держзовнішінформ» про коливання цін на нафтопродукцію у бік збільшення, на підставі яких комітет із конкурсних торгів здійснив збільшення цін за договором.

На думку Павловського, розслідуванням замовної справи завершиться нічим: «Справа у тупику ще з того моменту, коли у підозрі мені написали: у Павловського в точно не встановлений досудовим розслідуванням час виник умисел на розтрату держкоштів, і з цією метою у точно невстановлений час вступив у змову підлеглими, незнайомими йому представниками товариства «Трейд Коммодіті» та іншими не встановленими на цей час досудовими розслідуванням особами».

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Заступник міністра оборони зауважив, що НАБУ може розслідувати все, що завгодно. «Але якщо ви нічого не довели і навіть мене не допитали, то навіщо влаштовувати цирк із врученням підозри, дискредитувати мене, Міноборони, Збройні сили? Навіщо шкодити процесам з озброєння армії, - сказав посадовець, додавши, - Державні інтереси НАБУ не цікавлять… Незважаючи на тривалі бойові дії, у нашій державі є інституції, які буквально займаються шкідництвом».

Ігор Павловський також після зчиненого правоохоронцями скандалу, армія вимушена була відмовитися від довгострокових договорів, в результаті ціни на закупівлях виросли: «За два останні роки, за найскромнішими оцінками, дорожче пальне обійшлося державному бюджету у понад 360 мільйонів гривень. Це результат роботи НАБУ».

«За рік жодних слідчих дій, жодного допиту НАБУ та САП зі мною не провела. Мої адвокати письмово зверталися до детективів і прокурорів: прочитайте матеріали цього кримінального провадження і скажіть, у чому полягає склад злочину, у чому винуватий Павловський? У мене складається таке враження, що цю справу замовили. Хотілося б з’ясувати – хто», - сказав заступник міністра.