У вівторок, 19 березня, стало відомо про те, що чинний Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив про відхід у відставку.

Про це він заявив у телезверненні до громадян Казахстану.

"Я прийняв рішення припинити свої повноваження в якості президента", - сказав глава держави.

У липні Назарбаєву виповниться 79 років. Він беззмінно очолював республіку з квітня 1990 роки (до грудня 1991 го - як президент Казахської РСР), а майже рік до цього був першим секретарем ЦК КП Казахстану. Політик є рекордсменом по перебуванню при владі на пострадянському просторі.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Законодавством Казахстану Назарбаєв наділений офіційним титулом лідера нації.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив уряд країни у відставку. Його заява опублікована на президентському сайті. Тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра призначений Аскар Мамін.

За словами Назарбаєва, соціально-економічна ситуація в країні в попередні роки була стабільною, однак для нинішнього часу вжиті заходи для поліпшення життя казахстанців є недостатніми.

"По багатьом напрямкам економіки, незважаючи на прийняття багатьох законів, рішень уряду, позитивні зміни, так і не досягнуті. Уряду разом з Нацбанком, так і не вдалося повною мірою створити реальні стимули та інструменти для якісного зростання економіки", - заявив Назарбаєв.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Казахстані з валют зникнуть російські написи.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв видав указ "Про затвердження Концепції дизайну банкнот та монет національної валюти - казахстанського тенге".

Згідно йому, текст зобов'язаний бути лише на казахській мові.

Також Знай.ua писав про те, що Президент Алжиру прийняв рішення не балотуватися на п'ятий термін через масові протести проти чинної влади.