Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив уряд країни у відставку. Його заява опублікована на президентському сайті. Тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра призначений Аскар Мамін.

За словами Назарбаєва, соціально-економічна ситуація в країні в попередні роки була стабільною, однак для нинішнього часу вжиті заходи для поліпшення життя казахстанців є недостатніми.

"По багатьом напрямкам економіки, незважаючи на прийняття багатьох законів, рішень уряду, позитивні зміни, так і не досягнуті. Уряду разом з Нацбанком, так і не вдалося повною мірою створити реальні стимули та інструменти для якісного зростання економіки", - заявив Назарбаєв.

Про словами президента, в Казахстані не дістає продуктивних робочих місць, особливо в селах, а малий і середній бізнес "не став драйвером зростання". Він зазначив, що за два роки не була вибудувана системна робота над державними програмами, в тому числі промислової, соціальної, а також стосовно розвитку інфраструктури, охорони здоров'я і освіти.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"На все це накладається невміння працювати з населенням з боку членів уряду, міністрів, акімов (глав місцевого виконавчого органу, - ред.), вислуховувати проблеми людей, роз'яснювати проведену роботу і політику", — підкреслив глава держави.

Нове керівництво, повідомив Назарбаєв, повинен буде зосередитися на вирішенні завдань щодо посилення соціальної підтримки малозабезпечених громадян, на поліпшення житлових умов соціально вразливих верств населення та на серйозну зміну політики розвитку регіонів.

Заява Назарбаєва про відставку уряду прозвучала на тлі масових протестів багатодітних матерів, які проводяться протягом останніх двох тижнів. Вони вимагають поліпшення якості життя своїх сімей.

Нагадаємо, нові деталі викрадення дівчат в Києві змусили копів завмерти.

Як повідомляв "Знай.uа", сина нафтового топ-менеджера знайшли мертвим.

Також Знай.uа" писав, що у Києві "копи" викрали двох дівчат.