У понеділок, 17 вересня, розпочався суд над українським журналістом Олександром Горохівським, якого затримали в місті Уральськ Казахстану 16 вересня. Він не обмежений у русі, але країну залишити не може.

Правоохоронні служби вилучили у Горохівського міграційну карту і замість неї надали йому ксерокопію. Український журналіст зазначає, що не влаштовував ніякого семінару, він приїхав у волонтерську школу журналістики та мета його поїздки була приватною.

Під час судового засідання він підтвердив свої слова і додав, що приїхав в Казахстан виключно для обміну досвідом за запрошенням журналістів "Уральская неделя".

Додатково Горохівський пояснив, що поїздка носила приватний характер, не передбачала фінансової винагороди, а зустріч проходила у форматі вільного спілкування. Він додав, що термін "семінар" почали використовувати представники казахської поліції.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Кумедними в судовому засіданні стали свідчення Талгата Катауова, якого правоохоронці назвали людиною, яка подзвонила в поліцію. Він нібито сказав, що в одному з уральських готелів "проходить семінар по Україні".

Проте сам Катауов заперечив цієї інформації і сказав, що нічого не знав ні про журналіста, ні про його діяльність у Казахстані. Про те, що його ім'я фігурує в адміністративній справі, Катауов дізнався від знайомих, які повідомили йому цю інформацію по WhatsApp.

Адміністративний протокол на українського журналіста склали за те, що він не має дозволу на здійснення трудової діяльності в Казахстані

Йому інкримінують порушення частини адміністративного кодексу, а саме – регулюючу вимогу, яка пред'являється для в'їзду іноземців, які мають намір здійснювати трудову діяльність в Казахстані. Таке порушення передбачає штраф у розмірі понад 60 тисяч тенге (майже 5 тисяч гривень), адміністративний арешт терміном до 10 діб або видворення за межі країни.

Нагадаємо, журнал Time викупила парочка мільйонерів. Ви навіть не уявляєте, за скільки.

Як повідомляв "Знай. ua", фейковий кримський міністр вже на волі і втік до своїх.

"Знай. ua" писав, що Луценка змусили зізнатися, навіщо віддали ветерана АТО в лапи ФСБ.