У Казахстані з валют зникнуть російські написи.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв видав указ "Про затвердження Концепції дизайну банкнот та монет національної валюти - казахстанського тенге".

Назарбаєв і Путін
Назарбаєв і Путін

Згідно йому, текст зобов'язаний бути лише на казахській мові.

Указ свідчить, що обов'язкові елементи дизайну казахстанських банкнот – це цифрові чи літерні позначення номіналу і зображення державного герба. Ці елементи повинні бути зображені на лицьовій і оборотній частині монет.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Надписи на інших мовах дозволять наносити лише на інвестиційних і колекційних монетах.


Казахський тенге

Варто нагадати, що Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив уряд країни у відставку. Його заява опублікована на президентському сайті. Тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра призначений Аскар Мамін.

За словами Назарбаєва, соціально-економічна ситуація в країні в попередні роки була стабільною, однак для нинішнього часу вжиті заходи для поліпшення життя казахстанців є недостатніми.

"По багатьом напрямкам економіки, незважаючи на прийняття багатьох законів, рішень уряду, позитивні зміни, так і не досягнуті. Уряду разом з Нацбанком, так і не вдалося повною мірою створити реальні стимули та інструменти для якісного зростання економіки", заявив Назарбаєв.

За словами президента, в Казахстані не дістає продуктивних робочих місць, особливо в селах, а малий і середній бізнес "не став драйвером зростання". Він зазначив, що за два роки не була вибудувана системна робота над державними програмами, в тому числі промислової, соціальної, а також стосовно розвитку інфраструктури, охорони здоров'я і освіти.

Нагадаємо, Ломбардам дозволять проводити обмін валют: у НБУ розповіли про зміни

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Нацбанк у лютому випустить нові гроші: що робити з банкнотами попередніх років

Також Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк повідомив про важливе нововведення: вже в березні, торкнеться всіх