У Кремлі з'явилася перша реакція на опубліковані дані екзит-полу на вибори в Україні. Депутат Держдуми від окупованого Севастополя Дмитро Бєлік розповів, що думає про дані, за якими у гонці лідирує Володимир Зеленський.
"У мене сьогодні виникає три основних питання. Перше — як результати виборів президента України позначаться на голосування в парламент. Україна — парламентсько-президентська республіка, тому важливіше, хто контролює парламент", — зазначив Бєлік.

Як це прийнято у російської влади, Бєлік спробував дискредитувати вибори в Україні і заявив про порушення.

"Наприклад, різке зростання явки на сході України. Станом на 15:00 ЦВК фіксувала в Донецькій області явку 44,35%, у Луганській — 44,49%. І це при тому, що ЛДНР офіційно не беруть участь у виборах... Аналогічно в 2014 році на 15:00 явка становила 10,8% по Донецькій та 16,9% по Луганській областях", — підсумував парламентарій.

Вирішив сказати своє слово і глава комітету з міжнародних справ Ради РФ Костянтин Косачов.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Діючий президент з труднощами проривається у другий тур. Мати чотири роки повної свободи дій і не набрати навіть п'ятої частини голосів від половини виборців — вже поразка для політики Порошенка. Рекордно низька явка — дзеркало соціальної апатії населення, так як немає віри в чесність виборів, це раз, і виразних, альтернатив, що змагаються один з одним, це два", - заявив Косачов.

Голова комітету також "пожалів" українців, голоси яких, нібито, фальсифікують.

"Немає ніякого розуміння, куди відійдуть у другому турі голоси інших реальних кандидатів з третього по п'яте місця. Буде спекотно… Бідна Україна", — резюмував політик.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Нагадаємо, Анатолій Гриценко зробив гучну заяву.

Раніше Знай.uа повідомляв, Тимошенко терміново звернулася до українців.

Також Знай.uа писав, ЦВК опублікувала перші результати.