США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України, незалежно від того, хто переможе на президентських виборах.

Про це сказав спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер.

Зокрема, він відзначив, що США продовжать плідну співпрацю з будь-яким президентом України, якого оберуть на прийдешніх виборах.

Курт Волкер
Курт Волкер

"Ми будемо працювати з Україною над всіма цими пунктами. І ми будемо працювати з будь-яким керівництвом, яке прийде до влади. Україна зробила більше за останні 2 роки, ніж за попередні 25", — сказав Волкер.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Крім того він відкрито заявив, що Штати не підтримують жодного окремого кандидата, а лише демократичні принципи чесних виборів.

У свою чергу сенатор-демократ Кріс Мерфі відзначив, що США зобов'язані продовжити захист сувернітету України допоки Росія не полишить свої агресивних планів.

"І це зобов’язання діє без огляду на те, хто є президентом країни. Ми не втручаємось в українські вибори, не даємо жодних рекомендацій. Ми лише даємо чітко зрозуміти: Сполучені Штати будуть стояти разом з українським народом і будуть стояти з керівництвом країни, попри те, який шлях вона обере", — сказав Мерфі.

Варто нагадати, що київська міська рада перейменувала вулицю Івана Кудрі на честь сенатора Джона Маккейна.

Джон Маккейн
Джон Маккейн

Відзначається, що за життя Джон Маккейн був великим другом України та неодноразово відвідував нашу державу, зокрема і у зоні бойових дій на Донбасі. Відповідне рішення було прийнято на сесії Київської міської ради, "За" перейменування проголосував 71 депутат.

Нагадаємо, у четвер, 4 квітня, в штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського заявили, що очікують виконання чинним главою держави Петром Порошенком низки умов.

Як повідомляв "Знай.ua", бійці Національної гвардії оточили НСК Олімпійський в Києві на тлі заяв про дебатах між кандидатами в президенти Петром Порошенко і Володимиром Зеленським.

Також "Знай.ua" писав, що український телеведучий та політичний діяч Андрій Пальчевський записав спільне віде з Дмитром Гордоном, у якому він заспокоїв всіх прихильників журналістів, які переживали з приводу деяких розбіжностей у їхніх поглядах і того, що Пальчевський не раз критикував Гордона за його думки.

Володимир Зеленський не може працювати на Кремль - Ілля Пономарьов про вибори та дебати