Чинний глава держави Петро Порошенко на тлі поразки у першому турі вирішив змінити стиль спілкування в соцмережах.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це пишуть експерти, аналізуючи метаморфози месседжів глави держави.

Якщо раніше гарант ширяв у досить високих сферах типу Томосу, то після першого туру виборів його піарники вирішили "наблизитися" до українців мовою сленгу.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Імовірно, таким чином команда Порошенка вирішила "відкусити" електорат Зеленського, який становить у переважній більшості молодь.

"Гайз" і "френди"

Президент перейшов на молодіжний сленг у себе в телеграм-каналі, який завів порівняно недавно.

"Гайз, закликаю кожного спілкуватися з друзями та знайомими, які в першому турі голосували за інших кандидатів", - написав Порошенко в одному з повідомлень.

Пізніше він виклав відеозвернення про те, що "зробив висновки з критики в свою адресу". У ньому він звернувся до своїм прихильників словом "Френди".

В іншому пості він закликав створювати спільноти за підтримки Петра Порошенка в соцмережах. І додав let's do it!

Після раптового переходу на інтернет-сленг, соцмережі почали тролити Порошенко. І він відредагував всі повідомлення, замінивши "френди" і "гайз" на більш нейтральне "друзі".

"Протягом тижня від "Звертаюся до українців!" Петро Порошенко плавно перейшов до обігу "друзі!", днями в Telegram вжив слово "френди!", а сьогодні вже "гайз!". Моя порада Порошенку — почати записувати прямі ефіри і починати з фрази "здаров бандіти!"", - іронізує блогер Володимир Коваль.

"Порошенко зробив роботу над помилками після першого туру, завів телеграм і пише там "френди", "гайз" та інші молодіжні слівця. Згадую відразу мого тата, який говорить "вибер" і "гуглі". Зупиніть його хтось, будь ласка, скажіть, що так це не працює. Інакше скоро наш президент одягне кепку, запише реп-кліп і викличе Зеленського на дебати у форматі батлів. Хоча... Не зупиняйте! "Батл так батл", - пише активіст Олег Деренюга.

Нагадаємо, Петро Порошенко практично приречений як кандидат на нинішніх президентських виборах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Зеленський звернувся до українців і подякував усім за відповідальність та прозорість.

Також Знай.ua писав про те, що керівник студії "Квартал 95" та кандидат у президенти України Володимир Зеленський виграв перший тур.