Фінансовий експерт спрогнозував перші економічні кроки Володимира Зеленського у разі перемоги на виборах президента.

Володимир Зеленський

В Україні 2 роки не підвищувалися тарифи, і за рахунок цього трохи стабілізувалися фінанси в країні, вважає екс-міністр економіки України, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

Володимир Лановий

За словами фінансового експерта, якщо Володимир Зеленський щирий у своїх заявах про "Роттердам+", тарифи і ринкові ставки, то він повинен все це скасувати або хоча б переглянути. В такому випадку українцям "буде трохи легше жити, і економіка почне нарешті накопичувати ресурси".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Володимир Зеленський

"А так все йде в "Нафтогаз", "Нафтогаз" у свою чергу роздає все невідомо кому, ми не бачимо його фінансових планів, і лише постфактум дізнаємося, що великий подарунок зроблений церкві, ще комусь. Куди він відсилає ці гроші, кому "оплачує послуги" - це нам невідомо", - наголосив експерт.

"У нас 2 роки не підвищувалися тарифи, і за рахунок цього трохи стабілізувалися фінанси в країні. Це дало можливість економіці підняти трохи темпи свого руху до 2-3%, до того ж було нуль і мінус. Піднімаючи тарифи, влада не тільки шкодить країні, але і на цьому наживається, і безсовісно говорить про це фактично прямо людям", - додає Лановий.

Комуналка
Комуналка

"А що стосується особливостей опалювального сезону, то їх не було, тому що заборонено автономне енергозабезпечення, автономні мережі заборонені. Всі кошти треба платити тільки монополісту, ніхто його не контролює. Це взагалі абсурд, навіть в радянські часи такого монополістичного нахабства не було", - резюмував економіст.

Нагадаємо, спікер українського парламенту Андрій Парубій розповів про створення у Верховній Раді міжфракційного об'єднання під назвою "За наступного президента України Зеленського В. А.".

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерти розповіли, як можуть проголосувати виборці рейтингових кандидатів, які не потрапили до другого туру - Юлії Тимошенко та Анатолія Гриценка.

Також Знай.ua писав про те, що Україна в очікуванні другого туру виборів президента, всі пліткують про перемогу того чи іншого кандидата.