В Україні набирає обертів передвиборчий галас у ЗМІ, незабаром має відбутися другий тур президентської гонки, а перед ним дебати кандидатів. Так, згідно з чотирьох базових принципів в українському законодавстві прописані норми щодо дебатів. До речі, останнім часом громадськість хвилює саме це питання.

Про це стало відомо із заяви голови ЦВК Тетяни Сліпачук.

напередодні дебатів на "Олімпійському"
напередодні дебатів на "Олімпійському"

За її словами, мова йде про незаангажованість (проводяться на Суспільному), доступності всім усі телерадіокомпанії повинні мати доступ до сигналу), можливості мати чітку структуру, таймінгу (вступне і заключне слово, запитання та відповіді), неприпустимість агітаційної символіки в ефірі.

Порошенко і Зеленський
Порошенко і Зеленський

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Голова ЦВК уточнила, що людина, яка веде дебати, не повинна бути арбітром, а тільки модератором. Голова правління НОТУ Зураб Аласанія додав, що дебати, які проводяться неофіційно і не за держкошти, "можна назвати ток-шоу".

"Але позиція така: готові на офіційні дебати 19 квітня о 20:00 протягом однієї години, як зазначено в законі, а після цього - в будь-який час і в будь-якому форматі (кандидати можуть зустрічатися, - ред.)", - сказав він.

Сліпачук додала, що всі інші формати не заборонені законом, але їх слід відрізняти від офіційних дебатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер українського парламенту Андрій Парубій розповів про створення у Верховній Раді міжфракційного об'єднання під назвою "За наступного президента України Зеленського В. А.". Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Нагадаємо, Порошенко проти Зеленського: опитування показало переможця другого туру.

Як повідомляв Знай.uа Саакашвілі показав, як знищують неугодних в Україні.

Також Знай.uа писав, кров, зламані стільці і розгромлена студія: опоненти влаштували на дебатах бої без правил, дике відео.