Кандидат у президенти Володимир Зеленський тримає інтригу перед другим туром виборів - слуга народу і досі не розповів, кого планує призначати на керівні посади у разі своєї перемоги.

Володимир Зеленський

Проте експерти привідкрили таємницю - стало відомо про те, що новим Генпрокурором може стати екс-прокурор США Марта Борщ, повідомляє 24 канал.

Марта Борщ

Хто така Марта Борщ

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Марта Борщ народилася в США, зараз їй 62 роки. За освітою вона юрист, багато років працювала в системі прокуратури США, була федеральним прокурором у Каліфорнії. Борщ брала активну участь у розслідуванні та представляла США в справі щодо корупції колишнього українського прем’єр-міністра Павла Лазаренка. За цю справу у 2009 році вона була нагороджена Міністерством юстиції США.

Марта Борщ

З 2006 рік Марта пішла з державної служби та стала адвокатом у юридичній компанії "Сідеман і Бенкрофт". З 2016 року є партнером юридичної фірми "Boersch Shapiro LLP".

Наприкінці 2017 року кандидатуру Марти Борщ пропонували на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України, але вона відмовилася. Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що вона стала адвокатом депутата-втікача Олександра Онищенка.

"Призначення Володимиром Зеленським Марти Борщ на посаду Генпрокурора виглядає цілком логічним. Юристка за довгі роки розслідування української високопосадової корупції добре знає її у прізвищах та цифрах", - відзначають експерти.

Володимир Зеленський

"Треба кілька десятиліть, поки у вас не з’явиться досвід ведення кримінальних справ за корупцію, які прийме суд. Це нереально зробити навіть за рік. Так, це не оптимістично, але тепер в українського народу змінилася свідомість щодо корупції. Ви більше не толеруєте чиновників, які розкрадають державну казну, як 12 років тому", – відзначала Борщ.

Головне - це створити незалежну судову гілку влади, аби справи з НАБУ та інших антикорупційних органів оцінювали незалежні судді.

суд
суд

"На мою особисту думку, старе покоління політиків має відійти й поступитися новому поколінню, яке розуміє, що державна служба передбачає саме службу народу, а не своїм гаманцям. Нажаль, я не впевнена, що існуючі українські політики бачать своє завдання саме так", – резюмувала Борщ.

Нагадаємо, спікер штабу кандидата у президенти Володимир Зеленського Дмитро Разумков закликав українських політиків намагатись об'єднати країну, а не навпаки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, команда кандидата в президенти України Петра Порошенка у своєму телеграм-каналі опублікувала скандальне відео.

Також Знай.ua писав про те, що відео, на якому Володимира Зеленського збиває вантажівка, пов'язане з чинним президентом Петром Порошенком.