Команда кандидата у президенти Володимира Зеленського розкрила план дій у разі перемоги слуги народу.

Володимир Зеленський

Про це повідомили експерти команди Зеленського Руслан Стефанчук та Данило Гетманцев.

10 пунктів Володимира Зеленського

Розширення Нормандського формату

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У міжнародних відносинах пропонується розширити нормандський формат, запросивши Великобританію і США.

Конкуренція Міноборони і Генштабу

Міністерству буде віддано контроль над поставками екіпіровки і техніки, а Генеральному штабу – забезпечення боєздатності армії і планування можливих військових дій.

Чесні судді ВАКС

Те, чого впродовж декількох років вимагали від Порошенка на Заході - обіцяє зробити Зеленський. Причому покладатися при призначенні на думку міжнародних експертів.

Закон про медіацію

Передбачає надання громадянам вибір між судом і альтернативним варіантом.

Пакет економічних законів

Передбачено економічний блок законопроектів: 5% податкова амністія з 2020 року, податок на виведений капітал і створення Служби фінансових розслідувань, а також міжнародний обмін податковою інформацією.

Перші чиновники Зеленського

До 19 квітня Зеленський обіцяв озвучити свої кандидатури глав Міноборони, МЗС, СБУ і Генпрокуратури.

Крісло генерального прокурора хочуть запропонувати екс-прокурора США Марті Борщ або екс-голові Національного антикорупційного управління Румунії Лаурі Ковеши.

Марта Борщ

Керівництво СБУ хочуть запропонувати екс-кандидатові в президенти Ігоря Смєшка, а на кріслі МЗС може опинитися екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Перезапуск референдумів

Передбачено розширення народовладдя - мається на увазі доведення до розуму процедур загальнонаціональних і місцевих референдумів, відкликання народних депутатів та імпічменту президента.

Аудит України

Формування при главі держави консультативної ради, до якої увійдуть міжнародні та українські експерти з метою аудиту та оцінки реального стану справ у країні.

Володимир Зеленський

Секретний план приборкання Ради

Є варіанти, "що багатьох здивують". Деякі експерти вважать, що ця ідея - розпустити Раду раніше терміну.

"Прибрати кураторів". Реформа АП

У Зеленського декларують, що хочуть позбавити Адміністрацію президента функцій альтернативної влади у вигляді "кураторів" і залишити за нею суто напрацювання ідей та забезпечення діяльності президента.

Нагадаємо, Дмитро Разумков закликав українських політиків намагатись об'єднати країну.

Як повідомляв раніше Знай.ua, борди президента викликали шквал критики.

Також Знай.ua писав про те, що верховна Рада може бути достроково розпущеною - якщо Володимир Зеленський стане президентом.