Президент України Петро Порошенко під час так званих монодебатів, які, по суті, були запланованою зустріччю із виборцями, заявив про плани у разі своєї поразки у президентських перегонах.

Петро Порошенко

Про це він заявив у неділю, 14 квітня, під час спілкування з журналістами в Національному спортивному комплексі "Олімпійський" у Києві.
У відповідь на питання про його дії в разі можливої перемоги Зеленського чинний гарант сказав:

"Якщо, не дай Бог, він буде обраний, але це буде вибір українського народу - я буду його поважати - будь-який вибір", - резюмував Порошенко.

Петро Порошенко

Нагадаємо, чинний президент України Петро Порошенко звинуватив виборців опонента на президентських перегонах Володимира Зеленського у тому, що вони хочуть "повернутися в Радянський Союз".

Про це гарант повідомив в ефірі телеканалу "Україні", де він виступив невдовзі після закінчення його одиночних дебатів на НСК "Олімпійському" у неділю, 14 квітня.

"Чому це так важливо? (Провести дебати - Ред.) Необхідно, щоб прозвучали програми кандидатів. Люди просто не розуміють. Частина виборців Володимира Зеленського хочуть повернутися в Російську Федерацію, в Російську імперію, в Радянський Союз. Мені з ними не по дорозі ідеологічно. Але я поважаю їх вибір. Частина з них сподіваються, що за мовчазної згоди підуть в ЄС і НАТО, і це означає обман виборців ", - пояснив він.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у ефірі телеканалу, який належить українському олігарху Рінату Ахметову, гарант заявив про те, що він вважає вкрай важливою можливість провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським.

Зеленський і Порошенко
Зеленський і Порошенко

За словами Порошенка, багато виборців до кінця не розуміють, які реальні програми стоять за кандидатами. З цієї причини, як переконаний гарант, провести дебати вкрай важливо.

Також Знай.ua писав про те, що дебати Петра Порошенка з самим собою прикували погляди багатьох українців до екрану.