Психологи поділилися з українцями результатами спостережень за поведінкою та жестами кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського, які інколи є більш промовистими, аніж вербальне спілкування.

Порошенко і Зеленський
Порошенко і Зеленський

Про це повідомляє ТСН з посиланням на заяви фахівців.

"Ми зараз спостерігаємо дуже цікавий двобій між дуже різними кандидатами за своїми невербальними ознаками", - розповідає психолог Валентин Кім.

Скоріше за все, у промові кандидати кажуть те, що хочуть почути виборці, кожне слово продумане заздалегідь. Однак те, що приховують від вух, можуть розпізнати очі. Крім того, тембр голосу та чистота мовлення. Усе це - так звані козирі проти політичного зваблення.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зеленський і Порошенко
Зеленський і Порошенко

Експерти засікли улюблений рух чинного глави держави - вертикальні жести руками - візитівка Порошенка.

"Жести вертикально орієнтовані , зверху вниз – це жести влади. Лідерства, управління, контролю. Вказівний палець дуже часто використовують люди, які займають лідерську позицію. Політики, які виступають перед великим оточенням, бо тому що це жест, який привертає увагу", - пояснює психолог.

Петро Порошенко

Увагу психолога привернув ще один жест, ледь помітний - лікті президента часто притиснуті до тулуба - це означає, що Петро Порошенко постійно напружений і намагається контролювати себе, аби утримати чіткий образ на публіці і не наразитися на небезпеку. Майстер комунікації, - констатують експерти.

Рухи його опонента Володимира Зеленського у свою чергу розмашисті і відкриті, частота жестикуляції висока.

"Володимир Зеленський – це людина емоційна. Менш схильний до самоконтролю. Людина поштовху, творчого пориву, енергійний", - вважає Кім.

Володимир Зеленський

Експерти відзначають, що наразі йому складно впоратись із хвилюванням у своєму новому амплуа і натренованої жестикуляції ще зовсім немає. От наприклад у ніч оголошення результатів екзит-полів Зеленський тримає руку за спиною - це його спосіб стримувати емоції. Потім хапається за мікрофон двома руками – і це, на думку психологів, теж свідчить про те, що він намагається опанувати себе. Стійкість йому додає ще й дружина, адже молодий політик постійно шукає поглядом очі своєї Олени. Це означає – вона для Володимира підтримка і надійний партнер.

Володимир Зеленський з дружиною

Нагадаємо, у штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського розставили всі крапки над "і" стосовно можливого розпуску Ради.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в ефірі телеканалу, який належить українському олігарху Рінату Ахметову, гарант заявив про те, що він вважає вкрай важливою можливість провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським.

Також Знай.ua писав про те, що українці по всій країні обурюються з монодебатів Петра Порошенка.