У середу, 24 квітня, член команди новоспеченого президента України Володимира Зеленського, військовий експерт Іван Апаршин заявив, що готовий очолити Міністерство оборони. Він додав, що на посаді міністра хотів би змінити систему планування і управління в оборонному відомстві.

Апаршин в інтерв'ю телеканалу ZIK зазначив, що розуміє, як функціонує Міноборони. Тому, якщо його кандидатуру погодить Володимир Зеленський – очолить відомство.

Іван Апаршин

"Чи готовий я сьогодні до виконання обов'язків міністра оборони? – Готовий. Не тому, що я такий розумний. Просто я пройшов той шлях, який дає мені підстави говорити, що я сьогодні чітко розумію, як функціонує Міністерство оборони, як центральний орган виконавчої влади, який формує і реалізує політику в сфері оборони", – пояснив Апаршин.

На його переконання, щоб виграти війну проти Росії на Донбасі, "потрібно змінити інструмент", яким можна цей конфлікт або завершити, або мінімізувати його наслідки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Система повинна базуватися на трьох принципах: той, хто планує оборону держави і застосування Збройних сил – це одна сфера управління, туди залучений і президент, і інші органи центральної виконавчої влади. Друге, це та система, яка готує саме війська і сили, згідно з тих завдань, які визначає перший елемент, але вони їх ніколи не застосовують. І третя система – це той, хто приймає ці війська і сили і їх застосовує. На кожному рівні поділ функцій. На кожному рівні професійно підготовлені люди під функції. У нас сьогодні вся система на всіх етапах Єдина, відповідальності – нуль, залучення – нуль", – зазначив Апаршин.

Нагадаємо, в команді переможця виборів президента України Володимира Зеленського заявили, що виступають за формування професійної армії без призову. Крім цього команда майбутнього президента буде продовжувати співробітництво з НАТО.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Кабміні заявляли, що підстав для подорожчання газу з 1 травня не було, адже вже кілька місяців газ на європейському ринку тільки дешевшає. З цієї причини промисловість почала купувати газ дешевше, а населення також має право платити менше.

Також портал Знай.uа писав, що у штабі Володимира Зеленського відреагували на рішення президента Росії Путіна щодо видачі російських паспортів на Донбасі.