Центральна виборча комісія ось-ось оголосить офіційні результати другого туру виборів президента України. Засідання, на якому це має статися, розпочалося о 12:00.

засідання ЦВК
засідання ЦВК

Українці можуть переглянути пряму трансляцію засідання.

Публікація офіційних результатів президентських виборів-2019 у газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр" очікується 4 травня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Другий тур виборів президента України відбувся 21 квітня. Згідно з даними Центральної виборчої комісії, Володимир Зеленський набирає понад 73%, чинний президент Петро Порошенко – понад 24%.

Порошенко і Зеленський
Порошенко і Зеленський

Варто нагадати, що оголошення результатів ЦВК другого туру виборів відзначилося скандалом через те, що існує суспільна думка про "навмисне затягування офіційного оголошення результатів волевиялення українців".

З такою заявою виступив новообраний президент Володимир Зеленський.

Зеленський вважає, що ЦВК робить це для того, щоб інавгурація відбулася після 27 травня, і він не міг розпустити Верховну Раду. Про це новообраний президент заявив у своєму відеозверненні.

"Зараз відбуваються дуже кумедні речі. Перемога є, а повноважень немає. Хтось від мене булаву ховає", — сказав він.

Нагадаємо, представник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про плани новообраного президента щодо ймовірного розпуску парламенту.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Про це він розповів в ефірі політичного шоу Право на владу на телеканалі "1+1".

Зокрема, Разумков відзначив, що у штабі Зеленського все ж розглядають можливість дострокового розпуску Верховної Ради.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Як повідомляв раніше Знай.ua, в команді Володимира Зеленського мають намір відновити відповідальність за незаконне збагачення.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.