Олігарх Ігор Коломойський прокоментував скандальну судову епопею щодо націоналізації ПриватБанку та розкрив план подальших дій стосовно фінансової установи.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Відповідну заяву він зробив у інтерв'ю для РБК-Україна.

Бізнесмен прокоментував чутки про те, що якщо він повернеться у акціонери "Привату", то Мінфін вимагатиме повернути 150 мільярдів докапіталізації і може списати гроші банку.

"Мінфін же діє в рамках закону, і того, що написав суд. Я ж із свого боку визнаю націоналізацію незаконною. Ось ви володієте приватною власністю, наприклад, автомобіль, будинок або квартира, і ви якось там управляєтеся, ведете своє господарство. Потім у вас шляхом нехитрої рейдерської операції це взяли і переписали на когось іншого. І потім, щоб приховати сліди злочину, сказали, що ви погано керували і вам треба жити в якійсь собачій будці, щоб ви ще випадково газ не відкрили і не нашкодили цим", - розповідає Коломойський.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ПриватБанк
ПриватБанк

Олігарх підкреслив, що розглядалися різні варіанти націоналізації.

"Формувалися різні варіанти: зайти державі на 51 %, далі зайшла розмова про 75%, велися різні підрахунки і так далі. І це все нами документувалося, на відміну від них. Усе листування, вся пошта, всі контракти. Є документи, створені третіми особами, що збігаються за датами і часом з подіями, які неможливо підробити заднім числом. У нас така база даних є", - стверджує бізнесмен.

Він додав, що наразі вирішується питання щодо подачі апеляції.

"Ми думали подати зустрічний позов, якщо будуть слухання. Але в зв'язку з тим, що суддя не визнав юрисдикцію, та й не тільки юрисдикцію, там багато всього... Вони сфабрикували документи. Крім цього, він сказав, що там не більше 500 мільйонів, а не 2,5 мільярда. Він написав, що там не більше 100 мільйонів. А вони написали, що треба рахувати 800 мільйонів. У кінцевому підсумку, після всіх торгів, вийшли на 500 мільйонів, але при цьому, в принципі там немає і 100 мільйонів. Грубо кажучи, гроші в один день виходили, і поверталися в цей же день назад, і йшли на погашення. Тобто компанія видає кредит, повертає кредит банку, коли були ті самі коливання курсу - проводили внутрішні проводки, хеджування. Вони навіть не переходили на коррахунок кіпрського філіалу, він же іноземний банк. Тобто гроші постійно перебували на рахунку в Приватбанку", - резюмував олігарх.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Нагадаємо, суд вімовив Нацбанку у знятті арешту з активів компанії, які пов'язані з колишнім власником Ігорем Коломойським.

Як повідомляв раніше Знай.ua, колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський відзначився гучною заявою.

Також Знай.ua писав про те, що Ігор Коломойський дав оцінку президенству Петра Порошенка та розповів, що за останні 5 років сталося з Україною.