Радник новообраного президента України Володимира Зеленського з юридичних питань Андрій Богдан тривалий час працював юристом олігарха Ігоря Коломойського. Тому справа щодо "ПриватБанку" - це своєрідний тест для Зеленського.

Іноземні видання по різному коментують ситуацію навколо "ПриватБанку", пише Радіо Свобода.

Фахівець із фінансової справи з Канади, почесний професор Університету Західного Онтаріо Басиль Калимон у статті для американського аналітичного центру Atlantic Council пише, що Володимирові Зеленському варто усунути свого правника і політичного радника Андрія Богдана від будь-якого процесу прийняття рішень стосовно "ПриватБанку".

Американське видання The Washington Post пише про те, що Зеленський зараз збирає свою команду, і Захід має вимагати від нього виконання умов, на яких надавалися позики, так само твердо, як і від його попередника.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Канадська газета Ottawa Citizen публікувала статтю про п’ять речей, за якими треба стежити у президентстві Володимира Зеленського. По-перше, чи наполягатиме новообраний президент на дострокових парламентських виборах. Друге – це як Зеленський збирається взаємодіяти з Верховною Радою й Кабінетом міністрів. Важливо також дивитися і за тим, як Зеленський буде взаємодіяти з олігархами, зокрема колишнім власником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським. Ще один аспект – відносини з Росією.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що стоятиме на захисті українців у питанні "ПриватБанку" та що цей державний банк буде стабільним. Він додав, що не знає, яким чином "кишеньковий суд чинного президента" визнав незаконною націоналізацію "ПриватБанку".

Нагадаємо, що нумеролог розповіла, яка дата найбільш підходить для інавгурації Зеленського: "Це буде наймудріше рішення".

Як повідомляв Знай.uа, українці порівняли Порошенка з Зеленським і зробили вибір: "Р*ла цегли так і просять".

Також портал Знай.uа писав, що Польща стурбована, а Угорщина бачить надію: як сусідні країни відреагували на президента Зеленського.