Чинний президент України Петро Порошенко розповів, чого він чекає від рішення українського парламенту щодо дати інавгурації новообраного президента країни Володимира Зеленського.

Так, Порошенко, прокоментував ситуацію, яка склалася навколо інавгурації переможця виборів, а також чутки про можливий розпуск Ради і дострокових парламентських виборах. Відомо, що під час свого спілкування з журналістами в Брюсселі, куди він прибув з нагоди 10-ї річниці "Східного партнерства", Порошенко заявив, що нібито зацікавлений в тому, що інавгурація Зеленського відбулася якомога швидше. Про це пише портал "Політека".

"Сьогодні м'яч знаходиться на полі парламенту. Я зацікавлений у тому, щоб Верховна Рада якнайшвидше визначилася з датою інавгурації", заявив чинний президент.

Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також прокоментував чутки про те, що новий президент може розпустити Верховну Раду і оголосити про дострокові парламентські вибори. Порошенко заявив, що "все повинно бути відповідно до конституційної і законодавчої процедури". Він вважає, що в цій ситуації Раді необхідно знайти компромісне рішення, яке б відповідало Конституції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник команди новообраного президента нашої країни Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів, що кращою датою проведення інавгурації є 19 травня, оскільки вони прагнуть уникнути транспортного колапсу в столиці нашої країни. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Нагадаємо, Україна готує вичерпну відповідь роздачі паспортів на Донбасі. Це буде точка неповернення.

Як повідомляв Знай.uа Рада прийняла рішення: у Зеленського буде один день на розпуск парламенту.

Знай.uа писав, це у нас називається зрада: Клімкін негайно звернувся до ЄС.