Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про намір йти в політику і готовність стати народним депутатом України.

Відповідний ролик з'явився у мережі.

Зокрема, дипломат розповів, що на сьогоднішній день він вже не готовий працювати на благо народу виключно у сфері міністерства закордонних справ тому збирається балотуватись у парламент.

Більше того Клімкін розповів, що вже розробив велику кількість пропозицій, які значно вплинуть на життя українців. При цьому він частково анонсував, що вже має свою команду з якою піде у Раду.

"На сьогодні потенціал нашої зовнішньої підтримки через політику, через емоції майже вичерпаний. Я розумію, чого хочуть українці, але також розумію, чого від нас чекає світ. У мене є дуже багато різних ідей, і я сподіваюся їх реалізувати. Тому я йду вперед, йду в політику, йду до Верховної Ради України. Звичайно, з командою, з якою я поділяю цінності, принципи, емоції і бачення, як йти далі. Все інше - потім", - сказав Клімкін у відеозверненні, оприлюдненому на своїй сторінці в Фейсбуці в п'ятницю.

Варто нагадати, що міністра закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що йде у відставку з посади.

"Як я і обіцяв, щойно написав заяву про відставку. У понеділок, у день інавгурації, сформую її до ВР та для нового президента України. Я вважаю, що так правильно. Правильна позиція. Правильна з точки зору нормальної політичної культури", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, перший заступник голови Служби безпеки України та начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Павло Демчина подав у відставку. До слова, нещодавно Петро Порошенко присвоїв Демчині звання генерал-полковника.

Як повідомляв "Знай.ua", президент України Петро Порошенко звільнив першого заступника Глави Адміністрації Президента Віталія Ковальчука з Національної ради реформ. Примітно, що перший заступник АП більше не займатиме посаду й співголови Організаційного комітету з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності.

Також "Знай.ua" писав, що президент Петро Порошенко звільнив свого позаштатного радника Олега Медведєва. Відповідний указ оприлюднений 17 травня, хоча датою звільнення в документі зазначено 3 травня.