Відомий блогер Антон Ходза показав українцям імовірну "генеральну репетицію" відставки чинного генпрокурора Юрія Луценка, адже питання про те, чи буде президент Володимир Зеленський призначати нового прокурора, наразі залишається відкритим.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Іронічною публікацією блогер поділився на своїй сторінці у Facebook.

На наполегливі прохання подати у відставку Юрій Луценко робить вигляд, що "трохи недочуває" і змінює тему, усіляко намагаючись не потрапити "на слизьке".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто нагадати, що сам Юрій Луценко раніше заявив про перспективи залишитися на чинній посаді і в подальшому.

"На даний момент я не бачу ні юридичних, ні моральних підстав, щоб писати заяву про відставку. А закон про прокуратуру передбачає зміну Генпрокурора тільки в двох випадках: коли він сам хоче піти або коли парламент "хоче його уникнути", - відзначав глава ГПУ.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Нагадаємо, Юрій Луценко повідомив, що збір підписів в українському парламені за його відставку вже розпочався і поки що за його звільнення підписалися 19 депутатів. Для того, щоб документ мав силу необхідно зібрати 150 голосів народних обранців.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

"Я готовий до звіту в парламенті і до будь-якого рішення", - додав Юрій Луценко.

Також Луценко зазначив, що як би там не сталося, він в будь-якому випадку буде допомагати та співпрацювати з новим президентом України.

Луценко та Порошенко

"Але ми обрали президента, якого я по-людськи поважаю і по-державному буду допомагати. Але ми не обрали царя, який може знімати всіх або призначати", - додав він.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у четвер, 25 квітня, стало відомо про те, що заступник генерального прокурора Юрія Луценка Євген Єнін написав заяву про відставку.

Також Знай.ua писав про те, що екс-представник Петра Порошенка у Верховній Раді Ірина Луценко дала декілька порад новообраному президенту Володимиру Зеленському.