Політолог Юрій Романенко поділився думками щодо розпуску Верховної Ради та сценарію дострокових парламентських виборів в Україні.

Голосування за мовний закон
Голосування за мовний закон

Відповідну публікацію він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Коаліція мала п'ять років, щоб прийняти будь-який закон про вибори. Більш того, вони і зараз, напружившись, можуть такий закон прийняти. Але не будуть. Тому нехай не волають, що Зеленський порушує там щось. Парубій зруйнував будь-яке поняття законності в принципі разом з порошенківською коаліцією. Тому приємно насолоджуватися тим, як їх безвідповідальність і нахабство обернулася проти них. На це реально приємно дивитися", - відзначає Романенко.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Не оминув своєю увагою політолог і колишнього президента Петра Порошенка у контексті коаліції.

"Порошенко Конституцію на х*ю крутив як хотів. Наприклад, при прийнятті антиконституційного мовного закону. Який, я сподіваюся, скасують і викинуть на смітник", - підкреслив політолог.

"Ось так і вийшло, що вибірковість всієї цієї шобли Парубіїв-Порошенків відкрила дорогу вибірковості і для команди Зеленського. І так буде продовжуватися, поки ця гібридна система не впаде, не будучи в силах зробити ті кроки, що треба реально робити - зосередитися на ефективності інститутів держуправління, легалізації купи тіньових схем, переформатування відносин з соціумом в бік більшої відкритості, рішення проблеми безпеки, насамперед, конфлікту з Росією, судова реформа, рішення інфраструктурного колапсу, освітнього колапсу. Справ, як кажуть, вище голови. Але, як говориться, для цієї жадібної оскаженілою братії це все "не на часі", - резюмував Романенко.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Нагадаємо, політолог Юрій Романенко поділився думками щодо нещодавно прийнятого Верховною Радою мовного закону та пояснив різницю між офіційними запитами держави та реальним вербальним середовищем українського суспільства.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям показали список депутатів, які голосували за закон про мову.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський відреагував миттєво на мовний закон.