У Нак Нафтогазі розповіли, що Росія незаконно використовує захоплені в Криму українські надра, і отримала з них вже 9,2 млрд кубометрів газу.

Про це повідомляє прес-служба НАК Нафтогаз України з посиланням на генерального директора Чорноморнафтогазу Світлану Нєжнову.

Зокрема, вона розповіла, що окупаційна влада досі незаконно використовує українські потужності для видобутку корисних копалин.

"РФ досі видобуває газ. І на сьогодні Росія нелегітимно з усіх родовищ, які належать Україні, вже здобула 9,2 млрд кубів", - сказала вона.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Відомо, що за данними державного монополіста Росія, починаючи з 2014 року захопила дев'ять родовищ компанії Чорноморнафтогазу, які розташовувались у Криму.

Крім того відомо, що через анексію Криму Україна втратила обладнання для видобутку корисних копалин на мільярди доларів.

"Ми втратили бурові установки, газопроводи, власний флот і адмінбудівлі. Збитки оцінюємо в $ 5 млрд. Тому, Нафтогаз звернувся з позовом проти Росії про стягнення збитків в арбітражний трибунал в Гаазі відповідно до угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією", - додали в НАК.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков розповів, що Росія не збирається виконувати рішення Міжнародного трибуналу щодо затримання українських кораблів і моряків у Чорному морі. На питання про те, чи змінилася позиція Кремля через постанови Міжнародного трибула, Пєсков відповів негативно.

Як повідомляв "Знай.ua", скандальна кримська прокурорша Наталія Поклонська насмішила мережу новим перлом про протести в Єкатеринбурзі. Відзначається, що новий перл Поклонської став причиною бурхливої реакції з боку користувачів.

Також "Знай.ua" писав, що директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко зазначив, що побудований путінськими окупантами Кримський міст, щоб об'єднати анексований Кримський півострів з Росією, можуть розвалити постійні удари блискавок. За словами експерта, суть справи в тому, що під впливом блискавок міст втрачає свої несучі якості.