Стало відомо, що Росія не збирається виконувати рішення Міжнародного трибуналу щодо затримання українських кораблів і моряків у Чорному морі. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

На питання про те, чи змінилася позиція Кремля через постанови Міжнародного трибула, Пєсков відповів негативно.

"Позиція не може змінитися. Має завершитися слідство у зв'язку з порушенням закону про кордон, і відбутися суд", - заявив прес-секретар.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапило 24 українця, троє з них були поранені.

Тому суд РФ в окупованому Криму аррештував українських військових за безпідставним звинуваченням у незаконному перетині кордону. Зараз їх утримують у СІЗО Москви.

Пізніше Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію відпустити захоплених в Керченській протоці українських моряків.

Нагадаємо, у Мексиці розбився вертоліт Мі-17, який за попередніми даними належав військово-морського флоту Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Міжнародний трибунал з морського права виніс рішення за позовом України щодо полонених моряків.

Також Знай.uа писав, полоненим українським морякам не дозволяють спілкуватися з рідними і психологічно тиснуть. Про це розповіла Людмила Костюшина - мати одного з полонених моряків.