Смерть народного депутата Дмитра Тимчука шокувала багатьох людей. Не тільки пересічних громадян, але і тих, хто його знав досить близько. Тому багато його знайомих не вірять у те, що він – людина військова – міг випадково пальнути собі в голову, коли чистив пістолет. "Вести" з джерел у правоохоронних органах і від друзів, які особисто знали Тимчука, встановили основну версію події. Судячи з усього, Тимчук покінчив з собою.

Він вистрілив з пістолета собі в голову в квартирі коханки. Суїциду передував двотижневий запій. А до цього, Тимчук вже намагався звести рахунки з життям. Причому, двічі. "Вести" зібрали подробиці.

Перше питання: з якого пістолета був застрелений Тимчук

"Перше питання, яке виникає - це зброя Тимчука. Пишуть, що нібито зроблено постріл з пістолета "Форт" ("Форт-17Р" - ред.). Але у нього був зовсім інший пістолет! Тимчуку Полторак (міністр оборони України - ред.) у 2015 році, як вступив на посаду, презентував пістолет Макарова - він мені його і показував. Казав, що часто чистить, дуже пишався ним...", - розповіло джерело.

Друге питання: в чиїй квартирі знайшли Тимчука

Співрозмовник "Вістей" стверджує, що квартира, в якій був застрелений народний депутат - йому не належить. Офіційно на його дружину - Анну Тимчук зареєстровано дві квартири, які знаходяться недалеко від бульвару Перова. Перша, в якій проживають Тимчуки - вулиця Миколи Кибальчича, 1. У другій квартирі, на Кибальчича 9 зареєстрована громадська організація "Центр військово - політичних досліджень".

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"По декларації сім'я Тимчуков в 2015-му купила квартиру, зараз вона записана на його дружину. Це не той будинок, його будинок неходится недалеко від Перова 10а. Дмитро проживав на 4-му поверсі старої "хрущовки", недалеко від повороту на Троєщину. А квартира, де його знайшли, - на 25-му поверсі нового будинку, і її в декларації немає. Що він там робив, незрозуміло", - зазначив співрозмовник "Вістей".

Третє питання: помер з дружиною чи коханкою?

Найбільше запитань виникає щодо жінки, яка була з ним в момент смерті. За даними деяких ЗМІ, це нібито була співмешканка Дмитра Тимчука. Наш співрозмовник стверджує, що у народного депутата дійсно була коханка, яка працювала його помічницею. Її можливо звуть Марина, і вона лише на 4 роки молодша за Тимчука.

"Він розлучатися з дружиною не збирався, у них були нормальні стосунки. Можливо, на цьому грунті з тією жінкою виникло серйозне нерозуміння. Вночі вони сварилися, він пив", – каже джерело в правоохоронних органах. На його думку, Тимчук, вже коли сварка закінчилася, взяв свій пістолет – і вистрілив собі в голову.

"Жінка ймовірно знаходилася поруч з ним, і в неї на волоссі виявлені сліди пороху, – каже наше джерело. – З тієї ж причини зараз вона перебуває в статусі підозрюваної. І одна з версій – що вона випадково вистрілила в нього, вбивати не хотіла. Але вона каже, що намагалася вихопити у нього пістолет, але не змогла цього зробити. Також вона говорить, що вбитий неодноразово розмахував пістолетом і погрожував застрелитися. І версія самогубства є більш правдоподібною".

Наголошується, що криміналісти встановлять, хто зробив постріл. Якщо на руках підозрюваної жінки криміналісти не знайдуть слідів пороху на руках, то її швидше переведуть у статус свідка.

Четерте питання: чи була ця спроба самогубства першою?

Друзі Дмитра Тимчука підкреслюють, що негаразди в особистому житті, можливо, стали приводом, а не причиною трагедії. "Дмитро Борисович дуже важко пережив останні політичні події. Зеленського він вважає прихильником Путіна, вирішив йти з політики. Депутатські повноваження належало скласти в найближчий час. Нерви йому пошарпали порядно, ще під час виборчої кампанії. А він, як військова людина, лікував алкоголем. І це теж могло зіграти певну роль", – каже "Вістям" людина, яка знала Тимчука особисто.

Також співрозмовник зазначає, що нардеп мав серйозні фінансові труднощі. Він не потребував особисто, але в нього виникли проблеми з фінансуванням громадських проектів. І це все разом призвело його до глибокої депресії.

За даними правоохоронних органів, алкоголем Тимчук лікував нерви не менше двох тижнів підряд, перед самогубством. Там кажуть, Тимчук намагався покінчити з життям вже двічі.

Нагадаємо, у Києві загинув нардеп Дмитро Тимчук.

Як повідомляв Знай.uа, скандальний Москаленко знову намагається "пролізти" у Раду.