Патріарх Філарет нещодавно скликав так званий собор, де відмовився від Томосу й відновив Українську православну церкву Київського патріархату. Політолог Михайло Подоляк у свою чергу заявив, що єдиної української церкви не було і близько.

На своїй сторінці в Facebook він розповів, як глава Кабміну видав схеми свого колишнього політичного партнера. Про це пише POLITEKA.

Напередодні священики влаштували собор в Києві. На чолі з Філаретом вони відмовилися від Томосу і проголосили про відновленні православної церкви Київського патріархату з одночасною ліквідацією Єдиної української церкви. За словами Філарета, Петро Порошенко дбав не про інтереси православних вірян в Україні, а лише про збереження президентської влади.

Філарет
Філарет

Михайло Подоляк зазначив, що весь свій президентський термін Петро Порошенко те і робив, що обманював українців. Він виставляв напоказ свої "досягнення", які на ділі обернулися повним провалом.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Вся виконавча вертикаль липова. Управління було ручним і незаконним … Єдиної церкви не було й близько … Армія тупо розграбована … Національні символи принижені і знищені … Країна в ненависті і категорично хоче судів і тривалих термінів … це якщо бути чесним. А головним "інструментом" управління ПА весь цей час було – цинічно обдурити. Вірніше, вибачте, нахабно нає … ать", - заявив політолог.

зловонное наследие)... Подведу черту. Без/эмоционально. После вчерашнего собора Филарета и убойного решения КС......

Geplaatst door Михаил Подоляк op Donderdag 20 juni 2019

Михайло Подоляк звернув увагу, що навіть після серії скандалів Петро Порошенко продовжує, як ні в чому не бувало, гуляти на волі і ганятися за владою над українцями. Так колишній президент продовжує обіцяти виборцям "Європейський вибір". Хоча глава МЗС Клімкін недавно заявив, що в найближчі десять років вступ до ЄС і НАТО Україні не світить.

Нагадаємо, голого Порошенка виставили на продаж, любителям "солоденького" доведеться розкошелитися: фото.

Раніше Знай.uа повідомляв, Порошенко пролітає повз Раду: нове соцопитування показало, що українці думають про "Європейську солідарність".

Також Знай.uа писав, Філарет "вбив" Томос і вимагає повернути назад усе: що буде з церквами.