Юрист Андрій Портнов у понеділок, 1 липня, заявив про те, що на телеканалі "Прямий" пройшла санкціонована судом виїмка документів і пов'язана вона зі справою проти Петра Порошенка. Про це повідомляє Страна.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Портнов висловив свої підозри щодо того, що колишній президент може фінансувати "Прямий" за рахунок своїх тіньових доходів і справа стосується відмивання коштів, на які було куплено і фінансувався канал.

"Друзі, хороші новини з телеканалу Порошенко Прямій. Там зараз проходить санкціонована судом виїмка документів у справі про відмивання коштів та легалізації акцій телеканалу через кіпрську компанію. Не перемикайтеся", - написав Він на своєму Telegram-каналі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Джерела "Країни" на телеканалі пояснили, що правоохоронні органи вивезли основні правовстановлюючі документи діяльності каналу "Прямий". В тому числі договір купівлі-продажу частин статутного капіталу "Тонісу", вуста, реєстраційну картку і навіть довіреності на управління активами каналу ще починаючи з 2010 року (коли він називався "Тоніс").

Так, всього з каналу відвезли 4 томи документів. Вони охоплюють період з 2010 по 2016 року. При цьому на підставі клопотання слідчого третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР в Держреєстрі судових рішень з'явилося рішення Печерського районного суду від 19 червня про тимчасовий доступ до речей.

"Надати слідчим... і прокурорам у кримінальному провадженні ... тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів ... установчих і реєстраційних документів ТОВ" Телеканал "Прямий". .. доручень, листів, заяв та іншої кореспонденції, що надходить від ТОВ у Подільську районну адміністрацію", - сказано в рішенні суду.

Примітно, що на телеканалі "Прямий" спочатку слова Портнова назвали "фейком". Ведучий каналу Тарас Березовець пояснив, що ніякого обшуку не було і навіть припустив, що цю інформаційну атаку на канал замовив офіс президента України.

"Я тільки що розмовляв з власником каналу Володимиром Макеєнко. Приїжджали в Парус представники ДБР, до них спустився юрист "Прямого" і віддав бухгалтерські документи, які є в Податковій. Жодних виїмок, ніяких обшуків", - написав Березовець у себе в Telegram-каналі.

В НДР, в свою чергу, підтвердили, що на "Прямому" проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, канал Порошенка "Прямий" накрили силовики, виходи заблоковані.

Як повідомляв Знай. ua, Клімкін жорстко поплатиться за переговори з Росією.

Також Знай. ua писав, що Порошенко перед виборами отримав однозначну оцінку від українців.