У партії "Слуга народу" Зеленського, яка за попередніми результатами забрала більшість голосів на парламентських виборах, збираються реформувати прокуратуру. Про це заявив кандидат від політсили Денис Монастирський, передає theБабель.

"Ми повинні повернути вимогу про юридичну освіту для керівника відомства. Це має бути людина з вищою юридичною освітою, професіонал, але необов'язково з органів прокуратури, це можуть бути суміжні професії", — сказав Монастирський.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він нагадав, що з 22 листопада цього року прокуратуру позбавлять функції слідства.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Тут важливо не впустити ряд важливих справ, які розслідуються давно. Наприклад, справи Майдану, якими займається управління спецрозслідувань ГПУ. Можливо, його співробітники стануть процесуальними керівниками у цих справах і будуть допомагати слідчим того ж ДБР", — додав кандидат.

Крім того, у партії збираються значно скоротити підрозділи у ГПУ.

Як відомо, генпрокурор Луценко є кумом експрезидента Порошенко. Разом з колишньою першою леді Мариною вони охрестили доньку народного депутата Юрія Стеця.

Нагадаємо, Зеленський назвав можливого генпрокурора.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленському відзвітували про вбивство Шеремета.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський знайшов заміну Парубія і Луценка.