Український лідер Володимир Зеленський вийшов з бізнесу ще навесні і передав свої активи партнерам - братам Сергію і Борису Шефір та Тимуру Міндічу.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, за даними Єдиного державного реєстру, президент України передав майже всі свої активи брати Шефір ще весною 2019 року - з березня по травень. Як того і вимагає закон, тобто до вступу на посаду.

Однак, глава держави передав не остаточно, а лише на період президентського терміну. Таким чином, першому помічникові Зеленського Сергію Шефір тимчасово перейшла частка президента в восьми компаніях. Частка гаранта ще в двох компаніях дісталася Борису Шефір.

До того ж, Володимир Зеленський досі залишається в одній юридичній особі - в громадській організації "Молодіжний центр" Ліга сміху "". По всій видимості - номінально.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський спростив процедуру отримання громадянства України для іноземців та осіб без громадянства, які захищали країну, і для громадян Росії, які зазнали політичних переслідувань.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський звільнив з посади Романа Безсмертного, який представляв Укоаїну в тристоронньої групі в Мінських переговорах.

Також портал Знай.ua писав, що в українському парламенті нового скликання представники політичної партії Святослава Вакарчука "Голос" пропонує призначити кількох своїх депутатів керівниками деяких важливих напрямків роботи.