П'ятий президент України Петро Порошенко збирає підписи депутатів з БПП під поданням, в якому він хоче визнати неконституційним закон про ДБР, оскільки президент за законом не може призначити главу бюро. Про це заявив Андрій Портнов у своєму Telegram-каналі.

За його словами, два депутата від БПП підтвердили, що їх фракція збирає підписи за конституційне подання про незаконне призначення глави ДБР, за створення якого самі ж і проголосували.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Одноходовость цього примітивного задуму в тому, що саме депутати БПП були співавторами цього закону, 92 депутати його фракції за нього проголосували, а сам Порошенко забув застосувати до нього вето, підписав і хвалив на прес-конференціях", - зазначив Портнов.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Він впевнений, що Порошенка не турбувала неконституційність закону, коли він був гарантом Конституції. Але стурбованість цим питанням прийшла до нього, коли він почав ходити туди на допити.

"Треба ж бути таким тупим, щоб не прогнозувати, що саме тобі одягнуть на голову підписання цього закону та голосування за нього твоєї фракції. І що для збору покладених 45 підписів для звернення до КС у тебе є тільки 25 і тобі потрібно взяти по справі ще фракцію підконтрольного собі Вакарчука, у якого ще 20. Якщо думав, що це пройде непомітно, то теж тупий, а якщо розраховував, що КС винесе про це рішення до твого вироку - то дуже тупий", - підсумував Портнов.

Нагадаємо, на які соцгарантії може розраховувати Порошенко.

Як повідомляв портал Знай.uа, син Порошенка влаштував переполох на вечірці.

Також портал Знай.uа писав, що НАБУ відкриє кримінальне провадження проти Луценка.