На саміті "Великої сімки" у Біарріц, Франція, підняли питання про те, щоб повернутися до формату G8 і дозволити Росії бути присутньою на переговорах.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Під час саміту на вулиці росіяни влаштували пікет. Їх родичі загинули в російських СІЗО, як передає російський правозахісник Володимир Осєчкін, який в даний момент проживає у Франції.

"Ми закликаємо лідерів саміту G7 звернути увагу на те, що в Росії де-факто не працює Декларація прав людини та Європейська конвенція з прав людини, влада не гарантує права на особисту недоторканність і безпека, а тортури донині активно використовуються співробітниками ФСБ, МВС і Федеральної служби виконання покарань як один з основних методів оперативно-розшукової діяльності і розкриття злочинів", - сказав Осєчкін.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він запостив фотографію чоловіка і жінки, які тримають плакати з написами: "Декларація прав людини не працює в Росії" і "Валерій Пшеничний убитий у в'язниці Санкт-Петербурга 05.02.18. Вбивця досі там".

Нагадаємо, раніше Трамп вирішив долю Росії в G-7: Путін буде просто спостерігати.

Також Знай.uа писав, що "Свободу Сенцову і Кольченко": росіяни провели мітинг на підтримку українців.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Джонсон, Туск і Трюдо потужно підтримали Зеленського: Росії немає місця в G8.