Сьогодні, 29 серпня новий парламент зібрався на першому засіданні. Поки всі губляться у здогадках, хто займе ключові посади в Раді, президент Володимир Зеленський запропонував кандидатуру Олексія Гончарука зі "Слуги народу" на посаду прем'єр-міністра.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Гончарук зараз займає посаду заступника голови Офісу президента (ОП)з економічних питань. Це крісло він отримав пізніше всіх інших заступників Андрія Богдана, голови ОП, — 28 травня.

Попереднім місцем роботи можливого прем'єра був BRDO-експертний центр при Кабміні, який отримував фінансування від Євросоюзу на розроблення економічних реформ. Гончарук очолював цей центр з 2015 року, а до цього був радником Степана Кубіва, першого віце-прем'єра.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Як відомо, Олексій Гончарук – магістр права (навчався у Міжрегіональній академії управління персоналом). Працював молодшим юристом ТОВ "Городнянський завод продтоварів".

У Гончарука склалися хороші відносини не тільки з Богданом, а й з президентом. За час роботи в ОП він багаторазово супроводжував Зеленського в робочих поїздках регіонами країни. Наприклад, разом з президентом він побував у Дніпропетровській, Одеській, Херсонській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Черкаській, Івано-Франківській, Львівській, Житомирській областях.

Нагадаємо, приїзд Зеленського та урочиста присяга слуг народу: онлайн-трансляція з нової Ради.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков зі "Слуги народу" не стримався перед матерями загиблих героїв: сльози текли градом, фото.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.