Голова Міжнародної слідчої групи (JIT, ССД), головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке закликав Україну не передавати РФ у рамках обміну полоненими бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, який зараз знаходиться в Києві під арештом і вважається підозрюваним у справі про знищення "Боїнга" рейсу MH17.

Голландський чиновник вважає, що терорист може володіти важливою інформацією і дати свідчення у справі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як вказується в статті газети "NRC Handelsblad", голова JIT направив у прокуратуру України лист ще 30 серпня.

терорист

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"В цьому листі Вестербеке пише, що "на підставі нещодавньої інформації" голландська прокуратура розглядає Цемаха як "підозрюваного". Вестербеке пише, що поки не може поділитися інформацією, яка лежить в основі цього статусу, з його українськими колегами", — йдеться у повідомленні.

Головний прокурор Нідерландів зазначив "першорядне значення" того, що Цемах, перебуваючи під арештом у Києві, "залишається доступним для подальшого допиту".

Раніше деякі російські та українські ЗМІ писали про те, що Цемах став перешкодою для здійснення обміну полоненими між Україною і Росією.

Нагадаємо, нещодавно розпочався черговий обмін полоненими між Україною і Росією.

Як повідомляв портал Знай.uа, з путінських в'язниць вирвався ще один політв'язень: Роман Тернівський вже в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що Олег Сенцов з'явиться в центрі Львова.