Деякі теми оприлюдненої стенограми розмови Володимира Зеленського з Дональдом Трампом можуть стати підставою для імпічменту президента США. Про це пише Telegram-канал Klymenko Time.

"Спочатку президент США говорить, що хоче попросити Зеленського про послугу, тому що треба розібратися в ситуації і докопатися до суті. Зеленський запевняє, що він відкритий для будь-якого майбутнього співробітництва. Першим згадує зустріч одного з його помічників з адвокатом Трампа, Рудольфом Джуліані. І замість "деяких поганих людей", які зараз оточують Зеленського, обіцяє оточити себе "відмінними людьми" і обіцяє, що всі розслідування будуть відкритими", - йдеться у публікації.

Так, американський лідер просить Зеленського консультуватися з Джуліані і генпрокурором США Вільямом Барром по справі Джо Байдена – прямого конкурента Трампа на президентських виборах.

"Містер Джуліані дуже шанована людина. Він був мером Нью-Йорка, чудовим мером, і я б хотів, щоб він подзвонив вам. Я попрошу його зателефонувати вам разом з Генпрокурором. Руді дуже добре знає все, що відбувається і він дуже здібний хлопець. Якщо б ви могли поговорити з ним, це було б чудово", - запропонував Трамп.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Зараз багато розмов про сина Байдена, що Байден зупинив судове переслідування і багато людей хочуть дізнатися про це. Тому все, що ви зможете зробити з генеральним прокурором, було б чудово. Байден почав хвалитися, що він зупинив цей розгляд, так що якщо б ви змогли уважніше подивитися на це... для мене це звучить просто жахливо", - уточнив він.

У свою чергу президент України запевнив, що новий генпрокурор Руслан Рябошапка "вивчить цю ситуацію, особливо придивиться до цієї компанії (CrowdStrike)".

"Головне питання цього розслідування – бути впевненим у чесності, тому ми подбаємо про розслідування справи. Крім того, я хотів би попросити у вас будь-яку додаткову інформацію, яку ви можете надати – це було б дуже корисно для розслідування", - заявив Зеленський.

На слова українського глави Трамп відповів так: "Я попрошу містера Джуліані зателефонувати вам. Ми зателефонуємо генпрокурору Барру, і ми дійдемо до суті справи. Я впевнений, що ви розберетеся. Я чув з прокурором дуже погано поводилися, а він був дуже хорошим обвинувачем, так що удачі у всьому".

Нагадаємо, що адміністрація Дональда Трампа оприлюднила стенограму його розмови з Володимиром Зеленським.

Як повідомляв портал Знай.uа, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Білий дім не хотів публікувати стенограму розмови Зеленського з Трампом.

Також портал Знай.uа писав, що в руках Володимира Зеленського опинився ключ до того, хто стане новим президентом США.