Колишній президент Колумбії Хуан Мануель Сантос Кальдерон зміг зупинити громадянську війну в країні, яка тривала цілих 52 роки. Він заявив, що це вдалося зробити лише завдяки пошукам компромісів.

Про це Сантос розповів у інтерв'ю виданню НВ.

У 2016 році найбільше угруповування повстанців ФАРК - комуністичні Революційні військові сили Колумбії, погодилися на перемир'я. Президент Колумбії у 2010-2018 роках Хуан Мануель Сантос - один з людей, який зробив найбільший внесок у мирний процес.

"Ще 10 років тому ніхто в Колумбії не хотів вести мирні переговори з ФАРК. Моїм першим завданням було пояснити, що це все-таки необхідно зробити. Для колумбійського суспільства це був перший урок, який йому довелося засвоїти", — заявив Сантос.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

На думку колишнього президента Колумбії, миру неможливо досягнути без переговорів. Зараз приклад цієї країни як ніколи актуальний для України.

"Без компромісу мир неможливий. Я сів за стіл переговорів з командирами ФАРК, забезпечив їм легітимність, що було дуже важливо для знаходження формули миру. Повторюю, у будь-якому миротворчому процесі це необхідно. Будьте готові йти на компроміси. Я знаю, багато хто не хоче чути про компроміси під час війни, але без них ніяк", — наголосив колишній президент Колумбії.

Сантос також зазначив, що йому допомогло досягти миру те, що на момент початку переговорів у нього був найвищий рейтинг серед колумбійських політиків. Це дозволило йому робити те, що було необхідно, але не користувалося популярністю. Варто додати, що президент України Володимир Зеленський опинився у схожій ситуації зі своїм високим рейтингом довіри серед українців.

Нагадаємо, глава Офісу президента Богдан повернувся до списків партії Порошенка: відсудив своє місце.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський після прес-марафону попередив Зеленського: "Більше цього робити не потрібно", відео.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відкрито розповів про свою ідеологію, мовне питання не головне: "Це розколює людей".