В Америці триває розслідування, результатом якого може стати імпічмент нинішнього президента Дональда Трампа. Так, в рамках справи були оприлюднені свідчення двох свідків: Марі Йованович, яка була послом США в Україні, і Майкла Маккінлі, ексрадника Держсекретаря Помпео. Всі охочі можуть подивитися ці документи на сайті комітету з розвідки Палати представників, повідомляє hromadske.ua.

Дональд Трамп, Open
Дональд Трамп, Open

Так, колишня посол Йованович у своїх свідченнях заявила, що адвокат Трампа Рудольф Джуліані в кінці 2018 року намагався її дискредитувати від неназваних "українських чиновників". Дипломатка згадала лише Арсена Авакова, який висловив їй свою стурбованість тим, що Україна може бути замішана в американську політику. Також Марі Йованович розповіла, що адвокат хотів обійти заборону на американську візу для екс-генпрокурора Шокіна. Вона звернулася з цим до посла США в Європейському Союзі Гордона Сондланда, але він порадив їй більше хвалити Трампа в Twitter.

Марі Йованович, Ua.news
Марі Йованович, Ua.news

Що стосується Маккінлі, то він стурбований тим, що американські дипломати беруть участь у зборі "негативної політичної інформації у внутрішньополітичних цілях". Він закликав Майка Помпео підтримати Йованович після оприлюднення розмови Трампа і Зеленського, але той проігнорував. Повідомляється, що скоро відбудеться публікація показань ще двох свідків – Курта Волкера і Гордона Сондланда.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Майкл Маккінлі, Хвиля
Майкл Маккінлі, Хвиля

Нагадаємо, президент США закликав видати таємного інформатора.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Трамп в суєті можливого імпічменту зізнався Україні в ненависті.

Також портал "Знай.ua" писав, що Трамп розповів про справу для Зеленського в Білому домі.