Для зустрічі президентів України і Російської Федерації спочатку було всього дві умови у форматі нормандських переговорів, проте пізніше російська столиця зажадала створити документ, який необхідно підписати Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну.

Про це стало відомо завдяки повідомленню міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, яке він озвучив в ефірі одного з українських телеканалів.

Володимир Зеленський і Володимир Путін
Володимир Зеленський і Володимир Путін

"Ми обговорювали лише дві умови. Це було зафіксовано офіційно. Перша умова була в застосуванні формули Штайнмайєра. Друга умова – розведення військ на всіх трьох ділянках.", – заявив міністр.

Глава МЗС Вадим Пристайко
Глава МЗС Вадим Пристайко

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Спочатку в Росії заявляли, що потрібен документ, так як потрібні "залізні домовленості".

"Потім ця фраза переросла на певний документ. Я хочу сказати, що ми не тільки не обговорювали, ми, як радники президентів, визначили дуже короткий документ, який пропонується подати. Цей документ перераховує лише те, що ми плануємо досягти під час цієї розмови", – пояснив Пристайко.

До спроб Володимира Зеленського домогтися зустрічі з Володимиром Путіним підключився Нурсултан Назарбаєв, колишній президент Казахстану. Назарбаєв готовий до того, щоб зустріч Путіна і Зеленського відбулася в казахській столиці або в будь-якому іншому місті на казахській території.

Відомо, що переговори Назарбаєва з Зеленським відбулися 22 жовтня. Назарбаєв, як і Путін, вважає, що зустріч президентів України і Росії повинна бути тет-а-тет, а не в нормандському форматі.

"Я з перших днів намагаюся якось їх звести. Я зустрівся із Зеленським, послухав його. Буквально вчора говорив з Володимиром Путіним. Вони апелюють на захід України, пропонують Америці, Європейському Союзу," нормандській четвірці "зібратися і так далі. Я вважаю , що потрібна окрема особиста зустріч президентів Росії і України, тому що вирішується тільки між двома державами, а не між усіма.", - поділився колишній президент Казахстану.

Нагадаємо, Рінат Ахметов "потопає" в боргах, банкрутство не за горами: що відомо про ще найбагатшого українця.

Як повідомляв Знай.uа "Зеленський міг це зробити": Помпео зробив гучне звернення щодо війни на Донбасі.

Знай.uа писав, Пальчевський різко розкритикував референдум Зеленського щодо землі: "За кого ви нас маєте?".