Партія "Слуга народу" підтримала рішення зняти недоторканність з п'ятого президента України Петра Порошенка, якщо відповідне подання включать до порядку денного засідання парламенту. Про це заявив заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

"Всі мотивовані за зняття недоторканності. Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї вже відмовилися. По суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет для вчинення процесуальних дій. З 1 січня 2020 року, коли набудуть чинності зміни до Конституції такі голосування будуть не потрібні", - повідомив нардеп.

Петро Порошенко, фото: Уніан
Петро Порошенко, фото: Уніан

Також Корнієнко зазначив, що щодо притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Порошенка буде окреме голосування. При цьому депутати будуть визначатися самостійно відповідно "з якістю подання" та "з інших політичних мотивів".

Заступник голови "Слуги народу" додав, що точно не знає, коли апарат Ради отримає від Генпрокуратури проект підозри щодо експрезидента.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, Петру Порошенку підозру з Державного бюро розслідувань направили ще 30 жовтня на узгодження в Генпрокуратуру.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко повернувся в Україну і зухвало звернувся до ДБР.

Також портал Знай.uа писав, що ДБР направив на підпис Руслану Рябошапці першу підозру і проект подання на зняття депутатської недоторканності з Порошенка.