Держбюро розслідувань здійснює досудове розслідування по 13 кримінальних проваджень за участю Петра Порошенка. Було допитано 562 свідка, спрямовано 431 запит, одержано 205 тимчасових доступів до речей і документів. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Експрезидент 3 рази з'явився на допит, 20 разів пропускав його. Відзначається, що Порошенко не допомагав слідчим у встановлені істини у справі.

Крім того, у Генпрокуратуру направлено проект повідомлення про підозру колишньому президенту у провадженні за фактом неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019 року.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Опубліковано перелік кримінальних проваджень:

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Перехід українських кораблів через Керченську протоку, що спричинило ескалацію конфлікту з Російською Федерацією, введення воєнного стану на території України з метою можливої узурпації влади.

Захоплення державної влади та підробки при цьому офіційних документів при внесенні подання на призначення Прем'єр-міністра України при відсутності коаліції у Верховній Раді України.

Передбачувана втрата матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю (ситуативна кімната).

Незаконне переправлення через державний кордон України з використанням завідомо підроблених документів (Мальдіви).

Незаконне затримання М. Саакашвілі і незаконне переміщення його за межі території України в Республіку Польща.

Організація та незаконне переправлення М. Чауса через державний кордон України в Республіку Молдова.

Петро Порошенко, фото: 112
Петро Порошенко, фото: 112

Скасування рішення голови Первомайської райдержадміністрації Миколаївської області щодо зарахування земельної ділянки в межах території Ленінської сільської ради до земель запасу державної власності.

Ухилення від сплати податків і подальша легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, при продажу ПРАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

Ухилення від сплати податків і подальша легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, під час операції купівлі-продажу ТОВ «Телеканал «Прямий».

Протиправне заволодіння майном бази відпочинку "Івашка" Українського товариства сліпих посадовими особами ТОВ "Союз-Інвест".

Неправомірний вплив на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019: проведення конкурсу в короткі терміни і постанови можливо незаконних рішень про зміну порядку проведення конкурсу.

Петро Порошенко, Фото: Українська правда
Петро Порошенко, Фото: Українська правда

Зловживання службовим становищем та втручання в діяльність суддів судів України шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів з Державного бюджету України на виплату їм заробітної плати.

Втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду м. Києва з боку президента, членів РНБО щодо рішення про скасування націоналізації "Приват Банку".

Нагадаємо, "Слуги народу" збираються зняти недоторканність з Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко повернувся в Україну і зухвало звернувся до ДБР.

Також портал Знай.uа писав, що ДБР направило на підпис Рябошапці першу підозру і проект подання на зняття недоторканності з Порошенка.