Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет окреслив чотири головні проблеми, з якими мають справу іноземці в Україні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Дубілета, можна виділити чотири великі проблеми. Перша з них — залишатись в Україні більш, ніж на 90 днів. Для цього потрібна поважна причина на зразок хвороби чи роботи. Також потрібно зібрати чималий пакет документів, в тому числі — про власника квартири, яку іноземець орендує. В готелі жити не можна.

“На практиці багато іноземців просто порушують ці правила і потім платять штраф. Теж не дуже приємна процедура”, - зазначив Дубілет.

Іншою проблемою є отримання дозволу на навчання чи роботу в Україні. Для цього необхідно виїхати за кордон, там отримати необхідну візу, а потім повернутись. В Києві отримати таку візу не можна, при чому як громадянам країн, з якими Україна має безвізовий режим, так і громадянам інших країн.

“Ось це явище викликає в іноземців особливу «любов» до нашої країни”, - прокоментував Дубілет.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Останні кілька тижнів ми проводили дослідження, наскільки комфортно іноземцям перебувати в Україні. Тема важлива,...

Geplaatst door Дмитро Дубілет op Zondag 22 december 2019

Третя проблема — необхідність очних візитів до органів державної влади, які, за словами Дубілета, є не найкомфортнішими. Це призводить до додаткових витрат як для іноземців, так і для державного бюджету.

Проте, Дубілет відзначив, що Україна вже навчилась надавати е-сервіси для іноземців.

“Так працює електронна віза для країн на зразок Австралії. За таким принципом потрібно зробити е-сервіси і тут”, - сказав міністр.

Чевертою головною проблемою, з якою стикаються іноземці, Дубілет назвав відкриття рахунків в українських банках. Через велику зарегульованість цього питання банки часто не хочуть зв’язуватись з іноземцями, хоча це могло б принести додаткові ресурси банківській системі.

“Теоретично для іноземців (не тільки тих, хто в Україні) можна зробити відкриття рахунків повністю дистанційним (за допомогою сервісів на кшталт Equifax). Українська економіка від цього сильно б виграла”, - вважає Дубілет.

Нагадуємо, що раніше Дубілет оприлюднив статистику того, скільки українців виїхало за кордон протягом минулого десятиліття.

Як повідомляв портал "Знай.ua", НБУ звітував про "покращення", але заробітчани довели протилежне.

Також "Знай.ua" писав, коли українці житимуть краще за поляків: з'явився неочікуваний прогноз.