Міністр фінансів Оксана Маркарова розповіла, як уряд вирішуватиме питання щодо того, що шахтарям у Луганській, Донецькій та Львівських областях не видали заробітну плату.

Про це вона заявила під час свого виступу у Верховній Раді у п'ятницю, 27 грудня.

"Щодо додаткових коштів для шахтарів: прийнято рішення Кабінету міністрів, сьогодні підписуються усі документи. Можна сміливо говорити шахтарям, що до кінця року гроші будуть", - заявила міністр.

Оксана Маркарова, NewsOne
Оксана Маркарова, NewsOne

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у свою чергу додав, що влада виділить 320 мільйонів гривень, щоб погасити заборгованість.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми вишукуємо можливості, щоб знайти гроші. Ми виділяємо 320 мільйонів, щоб погасити частину, інше знайдемо", - пообіцяв Гончарук.

Також прем'єр розповів, скільки боргів залишилося перед вчителями й лікарями.

Гончарук, фото - РБК
Гончарук, фото - РБК

"Ще — заборгованості перед вчителями та лікарями. Ми вже перерозподілили гроші між областями, щоб покрити 80% заборгованості. Залишилося 20%, це коли з грошима щось сталося на місцях. Ми будемо розбиратися з бюджетною дисципліною, розбиратися, хто винен. Але це не означає, що люди на Новий рік повинні залишитися без грошей", - сказав Гончарук.

Заборгованість по заробітній платі на державних вугледобувних підприємствах України становить 1,2 млрд грн. На ряді підприємств розпочато проведення протестних акцій.

Нагадаємо, народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.